Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Διαδικτυακό "σαβουάρ βιβρ" για τους νέους πολίτες του ιστού

Η περιήγηση στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι διασκεδαστική, χρήσιμη και κοινωνικά ωφέλιμη, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Αλλά είναι σημαντικό για όλους τους νέους "πολίτες" του Διαδικτύου, οι οποίοι ονομάζονται και netizens, να θυμούνται ότι υπάρχουν και άλλοι περιηγητές στο Διαδίκτυο. Και, όπως και σε όλες τις άλλες δημόσιες δραστηριότητες, υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούνται. Εάν δεν καταλάβετε τους κανόνες της διαδικτυακής συμβίωσης, μπορεί οι επιπτώσεις να είναι πολύ πιο σοβαρές από ό,τι νομίζατε.Εάν πείτε κάτι λάθος σε λάθος στιγμή, μπορεί να προκαλέσετε παρενόχληση ή άλλα προβλήματα.

Έτσι προτού ένας νέος χρήστης ή ένα παιδί αρπάξει το ποντίκι και αρχίσει να στέλνει μηνύματα, να συνομιλεί σε δωμάτια, να παίζει παιχνίδια ή να επισκέπτεται διαδικτυακές τοποθεσίες, συνιστούμε να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες, ώστε να αντιμετωπίσει τις περισσότερες καταστάσεις στον κυβερνοχώρο.

Οδηγίες για τη σωστή συμπεριφορά στο Διαδίκτυο

• Να ακολουθείτε το χρυσό κανόνα: Να φέρεστε στους άλλους όπως θέλετε να σας φέρονται και αυτοί.

• Να θυμάστε πως στην άλλη πλευρά του μηνύματος υπάρχει κάποιος άνθρωπος.
• Να γνωρίζετε που βρίσκεστε και να ακολουθείτε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς.
• Να συγχωρείτε τα λάθη των άλλων, ιδίως των νεοφερμένων.
• Να διατηρείτε πάντοτε την ψυχραιμία σας, ιδίως όταν κάποιος σας προσβάλει (ή νομίζετε ότι σας προσέβαλε).
• Μην χρησιμοποιείτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να τονίσετε αυτό που λέτε, ορισμένοι χρήστες το θεωρούν ως κραυγή.
• Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλη ή προσβλητική γλώσσα.
• Να χρησιμοποιείτε σταθερά το διαδικτυακό σας όνομα και να υπογράφετε με αυτό όλα τα μηνύματά σας.
• Μην στέλνετε και μην προωθείτε άχρηστη αλληλογραφία (η οποία αναφέρεται και ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία).
• Να αποφεύγετε τις συνεχόμενες, συναισθηματικές διαφωνίες ή "βεντέτες".
• Να προσέχετε την ορθογραφία σας, να είστε σαφής και να γράφετε σύντομα μηνύματα.
• Όταν λαμβάνετε μέρος σε δωμάτια συνομιλίας, μην διακόπτετε τους άλλους και μην ξεφεύγετε από το θέμα.
• Να ακολουθείτε τους ίδιους κανόνες καλής συμπεριφοράς που θα ακολουθούσατε και στην πραγματικότητα.
• Χρησιμοποιήστε φατσούλες για να μεταδώσετε το χιούμορ και το σαρκασμό, και μάθετε τις συνηθισμένες διαδικτυακές συντομογραφίες.

Να χρησιμοποιείτε φατσούλες

Για να είστε ένας σωστός πολίτης του Διαδικτύου, ποτέ μην ξεχνάτε τους καλούς σας τρόπους. Καθώς συχνά είναι δύσκολο να μεταδώσετε το συναίσθημα, την πρόθεση ή τον τόνο μόνο με κείμενο, οι πρώτοι χρήστες του Διαδικτύου εφεύραν τις φατσούλες, εικονικές εκφράσεις του προσώπου που αποτελούνται από βασικούς χαρακτήρες του πληκτρολογίου, όπως η άνω και κάτω τελεία και η δεξιά παρένθεση (απλώς θυμηθείτε να στρέψετε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα αριστερά, καθώς οι φατσούλες γέρνουν κατά 90 μοίρες!).
Να ορισμένα παραδείγματα από φατσούλες που χρησιμοποιούνται συχνά:
:-)   Χαρούμενο ή αστειευόμενο
;-)   Κλείσιμο ματιού
:-(   Λύπη
:-|   Αμφιβολία
:-o   Έκπληξη ή ανησυχία
:-x   Δεν λέω τίποτα
:-p   Βγάλσιμο της γλώσσας (συνήθως για αστείο)
Οι φατσούλες είναι εύκολες και διασκεδαστικές.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki