Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι Έλληνες γονείς ελέγχουν τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά τους

Όχι ιδιαίτερα μεγάλο, ούτε αποκαρδιωτικό είναι το ποσοστό των Ελλήνων γονιών που είναι ενήμεροι για το ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται τα παιδιά τους. Το 24% των Ελλήνων μπλοκάρουν η φιλτράρουν και ελέγχουν τις ιστοσελίδες στις οποίες περιηγούνται τα παιδιά τους, ποσοστό το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.
Όσον αφορά το σύνολο των κρατών της Ευρώπης, παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Τα ποσοστά γονικού ελέγχου στο Ίντερνετ ποικίλλουν από 54% στη Βρετανία έως 9% στη Ρουμανία, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
Εκτός από τη χρήση του γονικού ελέγχου, το 70% των γονέων που ρωτήθηκαν στην έρευνα ΕUKidsOnline, δήλωσαν ότι
ρωτούν τα παιδιά για τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο. Το 58% των γονέων υποστηρίζουν ότι μένουν δίπλα στα παιδιά τους, όταν αυτά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Τα ισχυρά και τα αδύνατα σημεία των προγραμμάτων λογισμικού γονικού ελέγχου (26 δημοφιλή εργαλεία γονικού ελέγχου για προσωπικούς υπολογιστές, τρία για κονσόλες παιχνιδιών και δύο για κινητά τηλέφωνα) ελέγχθηκαν από το πρόγραμμα SIP-BENCH.
Τα «εργαλεία» λογισμικού ελέγχθηκαν σύμφωνα με τέσσερα κριτήρια: Λειτουργικότητα, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και χρηστικότητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 84% των προγραμμάτων λογισμικού επιτρέπουν στους γονείς να αποκλείουν την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες, είναι όμως λιγότερο αποτελεσματικά στο φιλτράρισμα του αποκαλούμενου περιεχομένου web 2.0, όπως π.χ. ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης ή ιστολόγια.
Στη μελέτη διαπιστώνεται επίσης ότι το υπάρχον λογισμικό είναι κατάλληλο για φιλτράρισμα διαδικτυακού περιεχομένου για ενήλικες, αλλά ότι παραμένει η πιθανότητα τουλάχιστον κατά 20% να μπορέσουν να περάσουν μέσα από τα φίλτρα τους ιστοσελίδες ακατάλληλες για παιδιά και ιδίως εκείνες που ενθαρρύνουν τους νέους να βλάψουν τον εαυτό τους (δικτυακοί τόποι που προωθούν την ανορεξία, την αυτοκτονία ή τον αυτοακρωτηριασμό). Ταυτόχρονα, μπλοκάρονται άλλοι ιστότοποι που περιλαμβάνουν περιεχόμενο ειδικά προορισμένο για παιδιά.
Στη διεύθυνση www.yprt.eu/sip διατίθεται βάση δεδομένων, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν το πλέον κατάλληλο εργαλείο γονικού ελέγχου για τις ανάγκες τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki