Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ρομπότ διπλώνει τα ρούχα

Ένα ρομπότ για φοιτητές και ακαμάτες
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στο αξίας 400 χιλιάδων δολαρίων ρομπότ PR2, να διπλώνει ρούχα. Η πρώιμη έκδοσή του, όπως θα δείτε και στο βίντεο, αρχικά παρατηρεί ακίνητη τη πετσέτα μέχρι να αναγνωρίσει τι είναι. Μόλις την αναγνωρίσει τότε τη διπλώνει.

Η διαδικασία όμως, αρχικά γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, η επιστημονική ομάδα πίσω από το ρομπότ, ανακατασκεύασε το πρόγραμμα και πλέον η αναγνώριση και το δίπλωμα των ρούχων γίνεται με ορθότερο και γρηγορότερο τρόπο. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, όπως και με τη πετσέτα, κρατά όρθιο το ρούχο ώστε να υπολογίσει το μήκος, μέσω της διπλής κάμερας που διαθέτει στο κεφάλι.



Έπειτα, με εναλλασσόμενες κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα «χέρια» του και μέσω της μεθόδου της Ανάλυσης Κυρίων Συνιστωσών (ΑΚΣ, κατατάσσει το ρούχο με μία ψηφιακή υπογραφή, βάση του μεγέθους και άλλων παραμέτρων όπως μανίκια φερ’ ειπείν.

Από αυτό το σημείο και πέρα συγκρίνει το ρούχο που κρατάει με αυτά που έχει ήδη αποθηκευμένα στη μνήμη του και επιλέγει τη κατάλληλη μέθοδο διπλώματος για το εκάστοτε. Εάν δεν ολοκληρώσει με επιτυχία το δίπλωμα τότε διορθώνει τυχόν λάθη.

Το ρομπότ PR2 είναι πρακτικά μία ρομποτική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ανοιχτό ρομποτικό λειτουργικό σύστημα. Άλλες σχολές το έχουν προγραμματίσει να εκτελεί διαφορετικές λειτουργίες, όπως να διαβάζει. Σίγουρα όχι η φθηνότερη μονάδα, αλλά η πλέον εντυπωσιακή πάραυτα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki