Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ GPS;

Το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα εντοπισμού αποτελείται από 24 τεχνικούς δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και επιτρέπουν στους δέκτες GPSνα παρέχουν ακριβείς πληροφορίες για τη θέση ενός σημείου, το υψόμετρο του, την ταχύτητα και την κατεύθυνση της κίνησης του. Χάρη σε σχετικό λογισμικό χαρτογράφησης, οι πληροφορίες μπορούν να απεικονιστούν και γραφικά. Οι δορυφόροι βρίσκονται σε ύψος12.552 μιλίωνκαι πραγματοποιούν δυο περιστροφές γύρω από τη Γη κάθε 24ωρο.


Σήμερα το GPS προσφέρει ακρίβεια εντοπισμού2 μέτρα, ενώ ως το 2014 αναμένεται η απάντηση στο GPS το EGNOS GALILEO, το όποιο θα υποστηρίζεται από 30 δορυφόρους και θα παρέχει ακρίβεια κάτω του μέτρου.
Το σύστημα GPS προσφέρει μεγάλη η άριστη ακρίβεια εντοπισμού θέσης σε ειδικούς δέκτες GPS σε οποιοδήποτε μέρος της Γης και φυσικά πρωταρχικός σκοπός του είναι η παροχή των υπηρεσιών του στον αμερικανικό  στρατό.
Θα έχετε διαπιστώσει ότι σε μερικές περιπτώσεις καθυστερεί πολύ ο εντοπισμός του σήματος των δορυφόρων από τις συσκευές. Την πρώτη φορά που ενεργοποιούμε το GPS θα πρέπει να μένει αρκετή ώρα, περίπου 15-30 λεπτά ακίνητο σε ανοικτό ορίζοντα, σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε να κατεβάσει από τους δορυφόρους μια βάση δεδομένων με τις θέσεις τους. Αυτή θα μείνει επίκαιρη για μερικούς μήνες. Μαζί με τη βάση δεδομένων ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατεβαίνει και η λίστα Ephemeris, η οποία περιλαμβάνει μικροδιορθώσεις στις θέσεις των δορυφόρων.
Όταν βάζουμε το GPS σε κατάσταση αναμονής και το ενεργοποιούμε πάλι σε λίγα λεπτά, τότε βρίσκει άμεσα τους δορυφόρους. Εάν το ενεργοποιήσουμε έπειτα από μερικές ώρες, θα πρέπει να κατεβεί πάλι το αρχείο Ephemeris, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου ένα λεπτό ανάλογα με το αν έχουμε άμεση πρόσβαση στον ουρανό. Εάν το αφήσουμε για μεγάλο διάστημα κλειστό, η πρώτη εκκίνηση θα χρειαστεί πάλι δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki