Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ι.Ο.ΑΣ. δίνει πρακτικές συμβουλές κυρίως προς τους γονείς, αλλά και στους μαθητές.


Τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, για την προστασία των μαθητών, παραθέτει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) Πάνος Μυλωνάς, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι εξαιρετικά σοβαρό, ιδιαίτερα για παιδιά μικρότερων ηλικιών, καθώς με βάση στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα παιδιά είναι οι κατ' εξοχήν ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, καθόσον τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών.

Το Ι.Ο.ΑΣ. δίνει πρακτικές συμβουλές κυρίως προς τους γονείς, αλλά και στους μαθητές, επισημαίνοντας τα εξής :

- Οι γονείς αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποτελέσουν σωστό πρότυπο συμπεριφοράς στο δρόμο ως πεζοί και ως οδηγοί.

- Τα παιδιά ηλικίας έως 8 ετών όταν διασχίζουν το δρόμο, θα πρέπει να συνοδεύονται πάντα από κάποιον ενήλικα, ο οποίος θα τα κρατάει σφιχτά από το χέρι.

- Φορέστε στα παιδιά σας ανοιχτόχρωμα ρούχα. Προτιμάτε σχολικές τσάντες και αθλητικά παπούτσια με ανακλαστικά στοιχεία.

- Επιλέξτε μία ασφαλή διαδρομή από και προς το σχολείο, και κρατάτε το παιδί σας από το χέρι και πάντα από την εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.

- Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να διασχίζει το δρόμο ανάμεσα από παρκαρισμένα οχήματα. Είναι επικίνδυνο καθώς οι οδηγοί δε μπορούν να το διακρίνουν.

- Δείξτε οι ίδιοι στο παιδί σας πώς να διασχίζει το δρόμο ως ακολούθως: Βρείτε ένα ασφαλές σημείο. Σταματήστε πριν από την άκρη του πεζοδρομίου και κοιτάξτε με προσοχή δεξιά και αριστερά. Περιμένετε να απομακρυνθούν τα τυχόν διερχόμενα οχήματα και διασχίστε προσεχτικά το δρόμο χωρίς να τρέχετε.

- Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας ακολουθεί τους παραπάνω κανόνες. Έπειτα από κάποιο διάστημα μπορείτε να ζητήσετε από το ίδιο να σας περάσει απέναντι.

- Στο αυτοκίνητο τα παιδιά θα πρέπει πάντα να είναι δεμένα στο ειδικό καθισματάκι.

- Η αποβίβαση και η επιβίβαση του παιδιού από το όχημα πρέπει να γίνεται από την πλευρά του πεζοδρομίου, όσο πιο κοντά στην είσοδο του σχολείου.

- Σεβαστείτε και διευκολύνετε το έργο του Σχολικού Τροχονόμου.

- Αποτελέστε οι ίδιοι σωστό πρότυπο συμπεριφοράς για το παιδί σας φορώντας τη ζώνη σας, επιδεικνύοντας ευγένεια κατά την οδήγηση και σεβόμενοι τους κανόνες του Κ.Ο.Κ.

- Σε περίπτωση που το παιδί σας χρησιμοποιεί λεωφορείο, θα πρέπει να του επισημάνετε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την επιβίβαση και την αποβίβασή του απ' αυτό.

Αναφορικά με τα σχολεία πέρα από τις εξαγγελίες της πολιτείας, το ινστιτούτο επισημαίνει προς τους Συλλόγους Γονέων και τις τοπικές Αρχές να εντοπίζουν τα προβλήματα γύρω από τα σχολεία, ώστε να προωθούν την επίλυσή τους σε συνεργασία με τους ειδικούς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki