Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αγώνας δρόμου για τα βιβλία

Ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο κατηγορούν για τυπολατρία, επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων
Αγώνας δρόμου για τα βιβλία
Tην ανησυχία τους και για το μέλλον της έκδοσης και χορήγησης των σχολικών βιβλίων μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εκφράζουν οι εργαζόμενοι σε αυτόν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες, υπογράμμισαν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη φετινή κατάσταση -όπου οι μαθητές δεν θα έχουν βιβλία αλλά φωτοτυπίες και dvd- και αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη από τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα από τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού και Γ΄ Λυκείου.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων η φετινή χρονιά σε ό,τι αφορά την έκδοση και διανομή των σχολικών βιβλίων είναι από τις χειρότερες των τελευταίων 35 χρόνων, καθώς έχουν εκδοθεί μόνο το 20% με 30% των βιβλίων που θα φθάσουν εγκαίρως στις σχολικές μονάδες.
"Αισιοδοξούμε ότι πριν τα μέσα Οκτωβρίου η κατάσταση θα είναι λειτουργική και ότι προς το τέλος Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου το πρόβλημα έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων θα έχει αντιμετωπιστεί", υπογράμμισαν.
Οι ίδιοι τόνισαν ότι η κατάργηση του ΟΕΔΒ, από 31-12-2011, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση-συνταξιοδ-ότηση του 60% των υπαλλήλων. Επισήμαναν ότι εδώ και μήνες σε κρίσιμες οργανικές θέσεις του οργανισμού υπηρετεί ένας μόνο εργαζόμενος, ενώ υποστήριξαν ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια ο Οργανισμός προμηθεύτηκε χαρτί για την εκτύπωση των 32 εκατομμυρίων σχολικών βιβλίων λίγες μέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.
Οι εργαζόμενοι επέρριψαν σημαντικές ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καταλογίζοντάς του τυπολατρία, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ


Πηγή: Έθνος





Σημείωση administrator
Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε, αλλά και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, τα βιβλία για τη Δ' Δημοτικού.
Βιβλία Δ' δημοτικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki