Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Από πού μπορούμε να κατεβάσουμε τα σχολικά βιβλία. [νέα έκδοση]

Τα σχολικά βιβλία μπορείτε να τα κατεβάσετε από:
1) την ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου κάνοντας κλικ ΕΔΩ
2) την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κάνοντας κλικ ΕΔΩ 
3) ειδικά για τα βιβλία της Δ' Δημοτικού κάνοντας κλικ ΕΔΩ


Αν δυσκολεύεστε στην πλοήγηση για τα βιβλία του Δημοτικού μπορείτε να κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα βιβλία και τα εγχειρίδια εργασιών, ανά τάξη.
Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο panosgn@yahoo.com


Επίσης "Το Βήμα" της Κυριακής διένειμε δωρεάν μία εφαρμογή της εταιρείας ΜΑΤΖΕΝΤΑ, η οποία αφού εγκατασταθεί αναλαμβάνει (κατόπιν προτροπής του χρήστη) να κατεβάσει και να αποθηκεύσει τα βιβλία στον υπολογιστή του. 
Όποιος ενδιαφέρεται να την προμηθευτεί ας επικοινωνήσει μαζί μου στο panosgn@yahoo.com για να την παραλάβει.


Από το site της εταιρείας αντιγράφουμε:




Τι είναι η έκδοση τού SchoolBook που διανέμεται με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ;


Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ διανέμει ΔΩΡΕΑΝ το λογισμικό SchoolBook, ως προσφορά για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ώστε:
· Να μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία τής τάξης τους.
· Να μπορούν να τα διαβάζουν στην οθόνη τού υπολογιστή τους.
· Να μπορούν να γράφουν πάνω στις υπάρχουσες σελίδες, με ηλεκτρονικό τρόπο, να κρατούν σημειώσεις, να χαρακτηρίζουν τμήματα τού περιεχομένου κ.λπ..
· Να μπορούν να εκτυπώνουν συγκεκριμένες σελίδες στον εκτυπωτή τους.
· Να μπορούν να αντλούν περιεχόμενο, όπως κείμενα (ως εικόνα), φωτογραφίες κ.λπ., και να το χρησιμοποιούν σε άλλες εφαρμογές.
· Να μπορούν να δημιουργούν τις εργασίες τους για το σχολείο και να τις διαχειρίζονται για κάθε μάθημα χωριστά, με τη χρήση τού Micrsoft Word ή τού OpenOffice.org.


Εγκατάσταση από το CD


Για να εγκαταστήσετε την έκδοση τού SchoolBook που διανέμεται με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ τής Κυριακής, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
· Τοποθετήστε το CD στον οδηγό CD/DVD τού υπολογιστή σας.
· Περιμένετε λίγο για να εμφανιστεί το παράθυρο τού προγράμματος εγκατάστασης.
· Στην αρχική σελίδα θα δείτε περιληπτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο τού CD.
· Στη στήλη στα αριστερά, βλέπετε τα δύο λογισμικά που απαρτίζουν το πακέτο.
· Κάντε κλικ διαδοχικά στο καθένα, διαβάστε τις σχετικές ενημερωτικές πληροφορίες και στο τέλος κάντε κλικ στο κουμπί "Εγκατάσταση", δεξιά κάτω.
· Θα ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης τού αντίστοιχου λογισμικού.
· Διαβάστε τις οδηγίες σε κάθε στάδιο και ολοκληρώστε την εγκατάσταση.


Τα λογισμικά που απαρτίζουν το MATZENTA SchoolBook


To SchoolBook αποτελείται από δύο λογισμικά τα οποία, για την πλήρη αξιοποίηση τής παρεχόμενης λειτουργικότητας, πρέπει να εγκατασταθούν και τα δύο.


SchoolBook


Είναι το κύριο λογισμικό το οποίο παρέχει τη διαχείριση των ηλεκτρονικών βιβλίων όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Αυτό, πρέπει να εγκατασταθεί κατ' ελάχιστον.


Προβολέας εγγράφων PDF


Τα ηλεκτρονικά βιβλία όλων των βαθμίδων, παρέχονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τού Υπουργείου Παιδείας σε μορφή PDF (Portable Document Format,http://www.adobe.com/products/acrobat/adobepdf.html), μία μορφή εγγράφων τα οποία μπορούν να εμφανίζονται ακριβώς με τον τρόπο που τα σχεδίασε ο δημιουργός τους, σε οποιοδήποτε υπολογιστή, με οποιοδήποτε σύστημα.


Για τις ανάγκες τού SchoolBook, πρέπει να υπάρχει ένα λογισμικό το οποίο να προβάλει έγγραφα τέτοιας μορφής. Το γνωστότερο αντίστοιχο λογισμικό είναι το Adobe Reader το οποίο πιθανότατα να βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας και μπορεί να το χρησιμοποιήσει το SchoolBook.


Όμως, ενώ το Adobe Reader αρκεί μόνον για την απλή εμφάνιση των εγγράφων PDF, η συγκεκριμένη χρήση απαιτεί περισσότερες λειτουργίες. Ο μαθητής πρέπει να μπορεί και να γράφει πάνω στα ηλεκτρονικά βιβλία, να κάνει ότι κάνει και στο έντυπο βιβλίο του ώστε να διευκολύνεται στο διάβασμά του.


Τη δυνατότητα αυτή την παρέχει το λογισμικό PDF X-Change Viewer, το οποίο ενσωματώνεται στο SchoolBook με άδεια τής κατασκευάστριας καναδικής εταιρείας. Τι μπορεί να κάνει το PDF X-Change Viewer:
· Εμφανίζει τα έγγραφα PDF, άρα και τα ηλεκτρονικά βιβλία τού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τού Υπουργείου Παιδείας, όπως το κάνει οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, όπως το Adobe Reader.
· Παρέχει πλήθος επιπλέον δυνατοτήτων για την αξιοποίηση των εγγράφων PDF αλλά και ειδικές δυνατότητες, πολύ χρήσιμες στους μαθητές, όπως:
· - Χρωματισμό επιλεγμένου μέρους τού κειμένου με οποιοδήποτε χρώμα.
· - Υπογράμμιση επιλεγμένου μέρους τού κειμένου και επιλογή χρώματος για τη γραμμή υπογράμμισης.
· - Διακριτή διαγραφή μέρους τού κειμένου και επιλογή χρώματος για τη γραμμή διαγραφής.
· - "Κίτρινα χαρτάκια", τοποθέτηση ηλεκτρονικών κίτρινων χαρτιών (όμως με επιλογή χρώματος), πάνω στα οποία ο μαθητής γράφει σημειώσεις.
· - Συγγραφή σημειώσεων οπουδήποτε πάνω στην ηλεκτρονική σελίδα.
· - Τοποθέτηση πλαισίου με κείμενο οπουδήποτε πάνω στην ηλεκτρονική σελίδα.
· - Τοποθέτηση πλαισίου με κείμενο συνοδευόμενα με βελάκια υπόδειξης, οπουδήποτε πάνω στην ηλεκτρονική σελίδα.
· - Τοποθέτηση στην ηλεκτρονική σελίδα έτοιμων αντικειμένων, όπως βελών, γραμμών, παραλληλογράμμων, κύκλων, πολυγώνων, ελεύθερου σχεδίου, σφραγιδών.
· - Επισύναψη σε ένα έγγραφο PDF ενός άλλου αρχείου.
· - κ.ά.





Όποιος ενδιαφέρεται να την προμηθευτεί ας επικοινωνήσει μαζί μου στο panosgn@yahoo.com για να την παραλάβει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

menu3_

amung

mp3 player2

mp3 player

ac

Τίτλος1

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος2

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος3

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

Τίτλος4

Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται. Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανίζεται.

gazzetta.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

voki